background img

The New Stuff

ESC 2015 - Semi Final 1

Geçtiğimiz hafta Eurovision 2015'e dair ilk postumu sizlerle paylaşmıştım. Paylaşmış olduğum postta 2015'e dair genel bir değerlendirme yapmıştım. Favorilerimi ve ülkelerin şarkılarını o posta dahil etmemiştim. Şimdi yavaş yavaş Eurovision 2015'e doğru giderken, şarkıların hepsi de yayınlanmışken rahat bir şekilde favorilerimi ve ülkelerin şarkılarını sizlerle paylaşabilirim.

Aslına bakılırsa paylaşımları üçe bölmüş durumdayım. Şu an birincisini yazıyor bulunmaktayım. Diğer ikisi ''Semi Final 2 ve Grand Final'' başlıkları altında olacak. Favorilerimi tam olarak ''Grand Final'' başlıklı postumda yazacağım. Diğer iki postta ise yarı finalleri geçeceğini düşündüğüm ülkeleri şarkılarıyla birlikte sizlerle paylaşacağım.

Bildiğiniz üzere yarı finallerin birincisinde 16 ülke ikincisinde ise 17 ülke yarışmakta. Yani toplamda 33 ülke yarışıyor. Direkt finalistler de Avustralya'nın konuk olmasıyla 7'ye yükseldi. Yarı finallerde, 10'ar ülke finale çıkma hakkı elde edecek. Düzenlenen iki yarı final sonucunda 20 ülke finale çıkmış olacak. Bu sayı direkt finalistlerle 27 oluyor.

Şimdi, birinci yarı finalde hangi 10 ülke finale çıkabilir diye düşünüyorum onları görelim. Sıralamayı beğeni sırası olarak değil tamamen karışık bir şekilde yapacağım. Dediğim gibi favorim olan 5 ülkeyi en son yazacak olduğum postta sizlerle paylaşacağım.

1- Estonya - Elina Born & Stig Rasta - Goodbye to Yesterday 



2 - Hollanda - Trijntje Oosterhuis - Walk Along



3 - Ermenistan - Genealogy - Face the Shadow 



4 - Yunanistan - Maria Elena Kyriakou - One Last Breath 



5 - Arnavutluk - Elhaida Dani - I'm Alive 



6 - Beyaz Rusya - Uzari & Maimuna - Time 



7 - Danimarka - Anti Social Media - The Way You Are 



8 - Macaristan - Boggie - Wars For Nothing 



9 - Romanya - Voltaj - All Over Again



10 - Rusya - Polina Gagarina - A Million Voices 




0 yorum:

Yorum Gönder

Fotoğrafım
Edirne, Ayşekadın, Türkiye
19 Ocak 1996, İskenderun doğumlu. Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu. 13 yaşından beri blogger. 2012 Hürriyet Bumerang Ödülleri'nde En Uyumlu site üçüncülüğüne hak kazandı. İlk kitabı İkinci Kadının Hikâyesi ise Temmuz 2016 yılında basıldı. Tüm kitabevleri ve online kitapçılarda satışta.